Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τι είναι τα Οδοντικά εμφυτεύματα;

Οδοντικά εμφυτεύματα
Τα οδοντικά εμφυτεύματα (εμφυτεύματα δοντιών) είναι βίδες που τοποθετούνται μόνιμα στη γνάθο και αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης των χαμένων δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμεύουν επίσης και για τη σταθεροποίηση τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν υγιή ούλα και αρκετό οστό στη γνάθο για να υποστηρίξει τη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα) και τα τεχνητά δόντια. Χρειάζεται, επίσης, να είναι διατεθειμένοι να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τακτικά.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν δύο ή περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα διάστημα μερικών μηνών.
Πρώτα, αποκαλύπτεται το οστό στην περιοχή της γνάθου απ' όπου λείπει το δόντι. Έπειτα, δημιουργείται μια τρύπα μέσα στο κόκαλο (φρεάτιο) στην οποία τοποθετείται η βίδα (εμφυτευματα δοντιων) . Αυτό γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατόπιν, ράβονται τα ούλα πάνω από τη βίδα και το τραύμα αφήνεται να επουλωθεί για μερικούς μήνες, ώσπου να αναπτυχθεί το οστό γύρω από τη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα), εγκλωβίζοντας και σιγουρεύοντάς τη στη θέση της.
Τότε γίνεται η δεύτερη επέμβαση κατά την οποία το τεχνητό δόντι τοποθετείται πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα. Αυτό απαιτεί τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στα ούλα, που θα επιτρέψει την τοποθέτηση του τεχνητού δοντιού στη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα) μόνιμα, ή θα επιτρέπει στον οδοντίατρο να το αφαιρεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου