Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ


Σχεδόν όλα τα είδη επέμβασης ανοιχτής καρδιάς περιλαμβάνουν κάποια βήματα πριν, στη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Επεμβάσεις όπως στεφανιαίας παράκαμψης, αντικατάστασης βαλβίδας, διόρθωσης συγγενούς ανωμαλίας και ορισμένες επεμβάσεις για μυοκαρδιοπάθεια και περικαρδίτιδα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ορισμένες επεμβάσεις, όπως η μεταμόσχευση καρδιάς, έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και διαδικασίες.

Μία με δύο εβδομάδες πριν από την επέμβαση

Μόλις προγραμματίσετε την επέμβαση σας, ο γιατρός θα σας δώσει τις παρακάτω οδηγίες προετοιμασίας:
  • Θα σας πει να μην πάρετε ασπιρίνη ή παρόμοια φάρμακα για τουλάχιστον δέκα μέρες πριν από την επέμβαση. Αυτά τα φάρμακα μειώνουν τη λειτουργία των αιμοπεταλίων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αιμορραγίας την ώρα της επέμβασης. Η παρακεταμόλη (Depon) δεν προκαλεί αιμορραγία, οπότε η λήψη της είναι ασφαλής.
  • Αν χρειαστείτε αντιπηκτικό, μπορεί να εισαχθείτε στο νοσοκομείο αρκετές μέρες πριν από την επέμβαση. Σε αυτό το διάστημα ο γιατρός μπορεί να αλλάξει το φάρμακο και να σας δώσει ένα ενδοφλέβιο αντιπηκτικό βραδύτερης δράσης, το οποίο μπορεί να διακοπεί προσωρινά για την επέμβαση.
  • Συνεχίστε τη λήψη όλων των υπόλοιπων φαρμάκων σας ώσπου να εισαχθείτε στο νοσοκομείο και διακόψτε τα μόνο αν σας το πει ο γιατρός.
  • Αναφέρετε κάθε σημάδι μόλυνσης, όπως πυρετό, ρίγη και αναπνευστικά συμπτώματα (όπως βήχα και συνάχι), που παρουσιάστηκε μία εβδομάδα πριν από την επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου