Σάββατο 26 Μαΐου 2012

SLEEVE ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ



Η λαπαροσκοπική κάθετη sleeve γαστρεκτομή (Laparoscopic vertical sleeve gastrectomy – LVSG), από τις πιο δημοφιλείς λαπαροσκοπικές επεμβάσεις παχυσαρκίας τελευταία, αρχικά εφαρμόστηκε το 1993 απο τον Dr Jamieson στην Αυστραλία (Obesity Surgery 1993). Το 2001 ο Dr Gagner στη Νέα Υόρκη τελειοποίησε την μέθοδο στη μορφή που την εφαρμόζουμε σήμερα.
Πολλοί χειρουργοί παχυσαρκίας ακολούθως, σε όλο τον κόσμο, υιοθέτησαν και έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές της μεθόδου .
Αυτή η λαπαροσκοπική επέμβαση παχυσαρκίας, επιτυγχάνει την απώλεια βάρους με την μείωση της τροφής που μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής. Είναι μια περιοριστική δηλαδή επέμβαση παχυσαρκίας. Αυτό γίνεται με την αφαίρεση ενός τμήματος του στομάχου ( του μείζονος τόξου ) και κάνοντας το στομάχι έναν λεπτό σωλήνα σαν «μανίκι», χωρίς όμως να διαταράσσεται η φυσιολογική δίοδος της τροφής και χωρίς να δημιουργείται δυσαπορρόφηση θρεπτικών στοιχείων.
Τα νεύρα του στομάχου και του πυλωρού παραμένουν άθικτα, εξασφαλίζοντας την φυσιολογική λειτουργικότητα του στομάχου. Το μόνο που συμβαίνει είναι η μείωση της χωρητικότητας του στομάχου και δεν αλλάζει καθόλου η φυσιολογία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου